Sectorul Eforie Nord - Eforie Sud este situat în partea centrala a zonei de pe litoral, format din două localități cu funcții permanente de spa. Are o lungime de aproximativ 10 km fiind mărginită la nord de Agigea și la sud de Tuzla. În imediata apropiere a acestor localități este Lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietățile vindecătoare ale namolului său, lac care asigură legătura între turismul de agrement și spa, având o infrastructură diversă de facilități de recreere, terenuri de sport, piscine cu accesorii nautice etc.

Dezvoltarea acestui domeniu, care a început în secolul al XX-lea, a început odată cu expansiunea rapidă a stațiunii și a activităților turistice complementare, Eforie Nord și Eforie Sud devenind centre de dezvoltare urbană.

Din 1967, portul Constanța a început să se dezvolte în sud, în imediata vecinătate a sectorului Eforie, o dezvoltare generată, în principal, de canalul Dunărea-Marea Neagră. Trebuie menționat faptul că intervenția atrofică în acest domeniu a condus la definirea continuă a liniei de țărm, la creșterea tendințelor de eroziune și sedimentare în sectorul Eforie Nord - Eforie Sud.

În același timp, caracteristica distinctivă a acestei zone este concavitatea liniei de coastă în direcția NW-SE și relieful stâncos de-a lungul zonei de coastă. De asemenea, prezența lacului Techirghiol este principalul factor în definirea evoluției centurii de coastă.

Studiul de caz se va concentra asupra fenomenului de eroziune și a interacțiunilor dintre apă și pământ.