Zona Eforie Nord Eforie Sud

Sectorul Eforie Nord - Eforie Sud este situat în partea centrala a zonei de pe litoral, format din două localități cu funcții permanente de spa. Are o lungime de aproximativ 10 km fiind mărginită la nord de Agigea și la sud de Tuzla. În imediata apropiere a acestor localități este Lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietățile vindecătoare ale namolului său, lac care asigură legătura între turismul de agrement și spa, având o infrastructură diversă de facilități de recreere, terenuri de sport, piscine cu accesorii nautice etc.

Citeste mai mult

Burgas

Burgas este al doilea ca mărime oraș de pe coasta bulgară a Mării Negre și al patrulea oraș ca mărime națională, fiind unul dintre cele mai importante centre turistice, culturale, industriale și de transport din Bulgaria. Datorită importanței sale la nivel teritorial, el prezintă un nivel ridicat de dezvoltare a infrastructurii și a serviciilor economice, fiind în același timp unul dintre cele mai importante porturi ale Mării Negre.

Citeste mai mult

Acvacultura și pescuitul în zona transfrontalieră România - Bulgaria

Populația de pește reprezintă o resursă naturală comună pentru toate țările care mărginesc Marea Neagră. În același timp, printre bogățiile naturale ale României și Bulgariei, resursele de acvacultură și pescuit au ocupat și ocupă, încă, un loc important în zonele de interes național. În acest context, una dintre cele mai importante părți constitutive ale patrimoniului de pescuit este reprezentată de suprafața ocupată de zona economică exclusivă a Mării Negre.

Citeste mai mult

Satul Sfântu Gheorghe

Satul Sfântu Gheorghe, punctul extrem al României, reprezintă una dintre cele mai importante localități ale Deltei Dunării, fiind considerată ca definitoare pentru complexitatea, diversitatea și specificitatea acestei zone.

Citeste mai mult