SAVE THE DATE - 25.11.2021 Conferința finală MARSPLAN-BS II

1 MRDPW 2 MPWDA Ro 3 National Centre for Regional Development 4 INCDM Antipa 5 Center for Coastal and Marine Studies 6 GeoEcoMar 7 OUC Ro 8 N Vaptsarov Naval Academy

Avem plăcerea să vă invităm pe 25 noiembrie 2021, începând cu ora 10.00, la Conferința finală a proiectului „Amenajarea spațiului maritim transfrontalier pentru Marea Neagră – Bulgaria și România” - MARSPLAN-BS II, având ca partener lider și gazdă - Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Republica Bulgaria.

Proiectul este implementat cu asistența financiară din partea Agenției Europene pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime în cadrul Acordului de Grant cu Beneficiari multipli EASME/EMFF/2018/1.2.1.5/01/SI2.806725, având ca durată de implementare de 30 de luni - din iulie 2019 până la sfârșitul anului 2021 și implementat de către un consorțiu format din opt parteneri din Bulgaria și România. Scopul principal al proiectului este de a sprijini planificarea coordonată a spațiului maritim transsectorial în Bulgaria și România în cadrul implementării Directivei 2014/89/UE și de a stabili un mecanism pe termen lung de cooperare transfrontalieră în bazinul Mării Negre.

Ceilalți parteneri de proiect din Bulgaria sunt: ​​Centrul Național pentru Dezvoltare Regională, Centrul pentru Studii Maritime și de Coastă – Varna și Academia Navală „Nikola Vaptsarov” – Varna. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, GEOECOMAR, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” și Universitatea Ovidius din Constanța participă la implementarea proiectului din partea română.

La conferință vor participa experți în amenajarea spațiului maritim, reprezentanți ai Comisiei pentru Protecția Mării Negre Împotriva Poluării, Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, toți partenerii de proiect, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene - DG MARE si CINEA.
Evenimentul va avea loc pe 25 noiembrie 2021 începând cu ora 10.00, în format online prin intermediul platformei digitale Webex. Conferința se va desfășura în limba engleză.

Link pentru înregistrare: https://forms.gle/sAe9fhs9ND5szk9f8