A 2-a Ședință a Consiliului Consultativ în cadrul Proiectului MARSPLAN-BS II

1 MRDPW 2 MPWDA Ro 3 National Centre for Regional Development 4 INCDM Antipa 5 Center for Coastal and Marine Studies 6 GeoEcoMar 7 OUC Ro 8 N Vaptsarov Naval Academy

Pe 16 noiembrie s-a desfășurat online a 2-a ședință a Consiliului Consultativ în cadrul proiectului „Amenajarea spațiului maritim transfrontalier pentru Marea Neagră – Bulgaria și România” – MARSPLAN-BS II. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, Bulgaria.

La ședință au participat reprezentanți ai tuturor partenerilor din proiect - Centrul Național de Dezvoltare Regională, Centrul de Studii Maritime și de Coastă – Varna și Academia Navală „Nikola Vaptsarov” – Varna, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România, GEOECOMAR, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” și Universitatea Ovidius din Constanța.2nd AB web

La întâlnire au participat membrii Consiliului Consultativ Olexander Neprokin, Iryna Makarenko, Emiliano Ramieri, Mamuka Gvilava, Jacek Zaucha și Rositza Stoeva.

În cadrul Comitetului consultative s-a făcut o trecere în revistă a activităților proiectului și a rezultatelor obținute. În acest context, membrii Consiliului Consultativ și-au exprimat mulțumirea față de munca depusă în cadrul proiectului.

Proiectul este implementat cu asistență financiară din partea Agenției Europene pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) prin Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime în cadrul Acordului de Grant cu Beneficiari multipli EASME/EMFF/2018/1.2.1.5/01/SI2.806725, pe o perioadă de 30 de luni - din iulie 2019 până la sfârșitul anului 2021, de către un consorțiu compus din opt parteneri din Bulgaria și România. Scopul principal al proiectului este de a sprijini amenajarea coordonată a spațiului maritim transfrontalier în Bulgaria și România în contextual transpunerii și implementării Directivei 2014/89/UE, al dezvoltării IMM-urilor și în contextul stabilirii unui mecanism pe termen lung de cooperare transfrontalieră în bazinul Mării Negre.