Conferința de lansare a Proiectului MARSPLAN BS II

1 MRDPW 2 MPWDA Ro 3 National Centre for Regional Development 4 INCDM Antipa 5 Center for Coastal and Marine Studies 6 GeoEcoMar 7 OUC Ro 8 N Vaptsarov Naval Academy

Conferința de lansare a proiectului MARSPLAN - BS II (Planificare spațială maritimă transfrontalieră pentru Marea Neagră - Bulgaria și România), a avut loc la Hotelul Ramada, Sofia, Bulgaria, pe 10 octombrie 2019. Proiectul este finanțat de Fondul European Maritim și de Pescuit în temeiul Acordului de finanțare pentru proiect cu mai mulți beneficiari nr. EASME / EMFF / 2018 / 1.2.1.5/01/SI2.806725. Proiectul își propune să sprijine coordonarea ambelor țări în procesul de amenajare a spațiului maritim, așa cum prevede Directiva 2014/89 / UE și să creeze un mecanism pe termen lung pentru cooperarea transfrontalieră în bazinul Mării Negre. Până la sfârșitul lunii martie 2021, Bulgaria și România sunt așteptate să-și prezinte planurile de amenajare a spațiului maritim naționale la Comisia Europeană.

Citeste mai mult

Conferința - „Provocări și oportunități pentru amenajarea spațiului maritim al Mării Negre în România și Bulgaria”

La nivelul Uniunii Europene a fost recunoscută importanța mării și necesitatea de a stabili un cadru pentru amenajarea spațiului maritim.

Un pas crucial în acest sens a fost făcut odată cu adoptarea Directivei 2014/89/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 23 iulie 2014 de stabilire a unui cadru pentru amenajarea spațiului maritim.

Citeste mai mult